Workshops model / portret fotografie

Er worden regelmatig nieuwe workshops portret of modelfotografie georganiseerd. Zo zijn er studioworkshops en locatieworkshops op prachtige prive locaties.

Het workshopprogramma (data en locaties) vindt u op de pagina Aanbod

Meer info over geplande workshops of aanmelden voor de nieuwsbrief op aanvraag via contact


 Algemene infomatie over de model/portret workshops:

 • We houden de groepen heel klein dus boek op tijd! Op sommige locaties gaan we maar 1 keer. 
 • Indien u graag op de hoogte gehouden wil worden van het programma, laat dit dan even weten via contact, want sommige workshops zijn al volgeboekt voor ze op de website staan!! 
 • Alle workshops zijn inclusief koffie, thee, lunch, model(len), en de visagie gebeurt of door het model zelf of we hebben een professionele visagiste waar dit nodig is. Verder is er altijd een  theoretische introductie toegespitst op de activiteiten van de dag en eventuele speciale verzoeken (want de groepjes zijn altijd klein), en natuurlijk is er de intensieve begeleiding. 
 • Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op deelname aan deze workshops. Lees deze Algemene Voorwaarden voor u inschrijft. Na inschrijving ontvangt u van ons een bevestiging met alle nodige details en een verzoek tot betaling van een voorschot. 
 •  De kosten van de workshops variëren sterk afhankelijk van de kosten van de - soms dure - locaties, de modellen en de reiskosten.  Info verkrijgbaar via contact. 


Modelfotografie op locatie(NL, BE, FR)

Model / portretfotografie op locatie is een van de moeilijkste thema’s in de fotografie: Naast de cameratechniek, verlichting, omgeving en compositie is ook de communicatie met - en het respect voor - het model essentieel. Daarnaast zorgt de digitale camera - in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt- voor een aantal extra moeilijkheden - in vergelijking met analoog - zoals witbalansinstelling en krappe belichtingsspeelruimte. Verder is het vaak een grote uitdaging om een goed model en een goede, betaalbare locatie te vinden. 

Daarom organiseert Art & Science workshops modelfotografie op locatie voor (enigszins) gevorderde amateurs, en beginnende professionals die zich op dit gebied willen vervolmaken. We dragen onze kennis en enthousiasme voor dit thema over door middel van:

 1. Als inleiding een stap-voor-stap toelichting op de technische aspecten die van essentieel belang zijn voor professionele model / portret fotografie. 
 2. Een locatie die de foto's een meerwaarde geeft (wij staan bekend om onze bijzondere, soms unieke locaties die soms enkel voor ons toegankelijk zijn).
 3. Een uitstekend model dat in staat is om in samenwerking met de fotograaf tot topfoto's te komen.
 4. Begeleiding in de praktijk voor een optimale omgang met het model, leidend tot boeiende lichaams- en gelaatsexpressies van het model. 
 5. Aandacht voor houding, compositie en lichtval in de locatie, om beelden te creëren waarbij model en locatie elkaar tot het maximale versterken.

We hopen u op een van deze workshops te ontmoeten! 

Inschrijven kan via de pagina contact.  Vermeld naam, adres, telefoonnummer, datum en naam van de workshop/cursus.

Modelfotografie in de studio

Model / portretfotografie in de studio is een van de moeilijkste thema’s in de fotografie: Naast de cameratechniek, verlichting, studioapparatuur en compositie is ook de communicatie met - en het respect voor - het model essentieel. Daarnaast zorgt de digitale camera - in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt- voor een aantal extra moeilijkheden - in vergelijking met analoog - zoals witbalans instelling en krappe belichtingsspeelruimte. Verder is het vaak een grote uitdaging om een goed model te vinden.

 Daarom organiseert Art & Science workshops modelfotografie in de studio voor (enigszins) gevorderde amateurs, en beginnende professionals die zich op dit gebied willen vervolmaken. We dragen onze kennis en enthousiasme voor dit thema over door middel van:

 • Als inleiding een uitgebreide stap-voor-stap toelichting op de technische aspecten die van essentieel belang zijn voor professionele model / portret fotografie in de studio.
 • Een studio die toelaat klassieke zowel als creatieve belichtingen te gebruiken.
 • Een uitstekend model dat in staat is om in samenwerking met de fotograaf tot topfoto's te komen. 
 • Begeleiding in de praktijk voor een optimale omgang met het model, leidend tot boeiende lichaams- en gelaatsexpressies van het model.
 • Aandacht voor houding, compositie en vormgevend licht.

We hopen u op een van deze workshops te ontmoeten! 

Inschrijven en meer informatie kan via de pagina contact 

ADRES
Rivierenpark 51
4535 EJ Terneuzen

CONTACT
Email: info@artenscience.nl
Tel: +31 (0) 115 - 630331
GSM: +31 (0) - 630210394